Kampanyalar

Kuşadası Otobüs Bileti

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası, ismini ilçede bulunan Güvercin Ada’dan almaktadır. Kuşadası kuzeyde Selçuk, Pamucak; güneyde ise Dilek Yarımadası Milli Parkı ile çevrilidir. Efes, Meryem Ana, Didim, Milet, Pamukkale, Marmaris, Bodrum gibi popüler tatil yerlerine olan yakın konumuyla da tercih edilmektedir.

Özellikle Kuşadası, şık mekânların bulunduğu marinası, birbirinden güzel plajları, aquaparkları ile öne çıkar. 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri, her zevke hitap eden çarşıları, hareketli gece hayatıyla seyahat severlerin akın akın geldiği bir merkezdir. İnsanın içini ısıtan güneşi ve sıcakkanlı insanlarıyla yaz aylarında oldukça hareketlenir.

Tarihin Kokusunu Almak İçin Gezilecek Yerler

• Kuşadası’na 18 Km uzaklıkta olan Efes Örenyeri, M.Ö. 5 bin yıla kadar giden tarihi ile antik dünyanın en önemli merkezlerinden birisi. Efes, Doğu ile Batı (Asya ve Avrupa) arasında başlıca kapı durumunda olan önemli bir liman kentiydi ve bu konumuyla çağının en önemli politik ve ticaret merkezi olarak gelişmiş.
• Anadolu’nun eski ana tanrıça (Kybele) geleneğine dayalı, dünyanın yedi harikasından biri sayılan Artemis Tapınağı’nın da Efes’te yer almış olması şehrin önemini daha da artırmakta. Efes Örenyeri’nde, Celsius Kütüphanesi, Yamaç Evler, Tiyatro gibi eşsiz mimari eserleri görebilir, Antikçağ’ın havasını soluyabilirsiniz.
• Şirince Köyü, Kuşadası’na sadece 29 km uzaklıktaki Şirince köyünün tarihi M.Ö. 500 yılına kadar uzanmakta. Şirince, tarihi, mimari dokusu, üzüm bağları, ev yapımı sofra şarapları, leziz çöp kebabı, gözlemesi ve köy ürünleri ile ziyaretçilere unutulmaz tatlar sunmakta.
• Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı, 1618 yılında Sadrazam Öküz Mehmet Paşa tarafından yaptırılmış. Kalın ve yüksek duvarların çevrelediği dikdörtgen avlunun etrafında iki katlı, revaklı kapalı mekân vardır. Moloz taş ve devşirme taş malzeme kullanılarak inşa edilmiştir. Küçük bir iç kale görünümünde olan kervansarayda, geniş avlu etrafında sıralanmış odalar var.

Görsel Şölen Yaşatacak Yerler

• Kuşadası’nın dünyaca ün yapmış mavi bayraklı plajları, eşsiz kumu ile sevenleri çoktur. Nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan Caretta Caretta deniz kaplumbağalarının da yumurtlamak için tercih ettikleri plajlardır. Milli Park içindeki koylar, Kadınlar Denizi, Sevgi Plajı, Kuştur Plajı, Yılancı Burnu Plajı, Papaz Hamamı Plajı, Pigale ve Sahil Siteleri plajları deniz, güneş ve kumun tadını çıkarabileceğiniz başlıca plajlar.
• Bugün Kuşadası’nın en önemli sembolü olarak nitelendirilen Güvercin Ada, muhteşem gün batımı manzaraları ve tarihi atmosferiyle yerli turistlerin de göz bebeği.
• Kuşadası’na hakim bir tepede Kese Dağı üzerinde yer alan Sevda Tepesi, muhteşem bir manzaraya ev sahipliği yapıyor.
• Ülkemizin en büyük açık hava alışveriş merkezlerinden birisi olan Kaleiçi tarihi doku içerisinde halı, kuyum, deri, tekstil, ayakkabı, hediyelik eşya gibi ürünleri satın alabileceğiniz alternatiflerle dolu. Restoranlarında yemek yiyebileceğiniz ve akşam barlar sokağındaki her türden canlı müzik eşliğinde eğlenebileceğiniz eşsiz bir yer.
• Gazibeğendi tepesi, Atatürk’ün Kuşadası’nı ilk ziyaret ettiğinde izlediği ve beğendiği yer. Kuşadası’nın panoromik manzarasını izleyebilir, eşsiz gün batımı görüntülerine şahitlik edebilirsiniz.
• Kuşadası’na 28 km uzaklıktaki Dilek Yarımadası Milli Parkı, eğer bir doğaseverseniz mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi. Ağaçların gölgesinde güzel bir koy olan İçmeler, tamamen kumla kaplı bir denize sahip olup derinlik bakımından Milli Park’ın diğer koylarına göre alçak. Deniz kenarında uzanıp güneşlenenlerden değilseniz Milli Park’ta sık ağaçlıkların arasındaki patikalardan içerilere, tepelere doğru yürüyüş yapmanın keyfine varabilirsiniz. 6. km’deki kanyon ve Dik Kaya Vadisi, küçük dereleri, sık bitki örtüsü ve patikalarıyla iyi bir dağ yürüyüşü parkuru. Ayrıca Milli park içerisinde yer alan Zeus mağarasında serinleyebilirsiniz.
• Büyük Menderes Deltası Milli Parkında ise yaklaşık 250 kuş türünün yaşadığı, bunlardan 70 tür kuşun ürediği belirlenmiş. Bu özelliğiyle “Önemli Kuş Alanı” listesine giren delta, kuş araştırmaları gözlem programına alınmış.

Nerede Ne Yesek?

• Ege’nin incisi Kuşadası, gastronomi bakımından da oldukça zengin. Sahil şeridi boyunca uzanan balık restoranlarında günlük taptaze balıkları yiyebilir veya keşkek, yuvarlama, bolama, kapama, zeytinyağlı börülce, kabak çiçeği dolması, kedirgen kavurması gibi yöresel lezzetleri tadabilirsiniz.
• Cibes otu, şevketi bostan, deniz börülcesi, arapsaçı ve turp otu Kuşadası semt pazarlarında ve restoranlarında bulabileceğiniz Ege otlarından sadece bir kaçıdır.

Kuşadası’nın tarihini, doğasını, yemeklerini say say bitmez. Siz iyisi mi Kuşadası’na bi’ otobüs bileti alın, bu tarih ve doğa kokan şehrin keyfini çıkarın.